CV-ul, cartea ta de vizită pentru angajare

Ești student sau tocmai ai terminat studiile și ești în căutarea unui job? Probabil prima întrebare pe care o ai este: cum îmi scriu CV-ul?

Sigur răspunsul la această întrebare îți dă multe bătăi de cap și nu este un secret ceea ce îți vom spune: acesta este un instrument esențial în procesul tău de angajare.

Ca viitor angajat, sigur ești conștient de importanța modului în care te prezinți în fața angajatorului pentru a-l convinge că tu ești candidatul potrivit pentru a ocupa jobul disponibil.

La urma urmei, CV-ul îi oferă potențialului tău angajator prima impresie despre tine.

Ce înseamnă CV? Prescurtarea provine din latină – curriculum vitae înseamnă cursul vieții.

Așadar, CV-ul tău reprezintă prezentarea cursului vieții în fața potențialului angajator. În esență, acesta este un document care oferă o imagine de ansamblu asupra abilităților, experienței de muncă și realizărilor. În plus, îți poți descrie personalitatea, incluzând un profil personal și hobby-urile care te caracterizează. Foarte important este ca în elaborarea CV-ului să incluzi informațiile care îl interesează pe angajator și care pentru tine reprezintă un atu în fața altor candidați, cum ar fi cursuri pe care le-ai urmat, stagii de practică, sau certificări/calificări pe care le deții.

Din preferințele angajatorilor reiese faptul că un CV trebuie să se încadreze în 1-2 pagini.

Nu uita să menționezi în CV datele tale de contact și fii sincer în descrierea ta.

Nu fi îngrijorat dacă nu ai experiență profesională. CV-ul unui candidat aflat la început de drum poate să fie convingător pentru angajator! Enumeră realizări pe care le-ai obținut în timpul școlii sau interesele și hobby-urile.

Dacă ești interesat să îți dezvolți o carieră în domeniul financiar-contabil, cu siguranță un stagiu de practică desfășurat în timpul facultății în cadrul unei companii specializate în astfel de servicii reprezintă un atu pentru tine.

Așadar, proiectul Acces la carieră de succes poate fi o șansă în plus pentru tine în găsirea unui loc de muncă în domeniul financiar-contabil încă din timpul facultății, sau imediat după ce vei termina studiile.

Pe lângă faptul că prin intermediul proiectului îți oferim șansa de a urma un stagiu de practică în cadrul unei companii/unui cabinet autorizate de CECCAR să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil, vei avea și oportunitatea de a participa la webinarii în cadrul cărora vei învăța cum să îți scrii CV-ul și, mai mult decât atât, cum să te prezinți la un interviu de angajare.

Dacă te-ai convins că proiectul derulat de CECCAR, confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este potrivit pentru tine, te așteptăm să te înscrii pe acces-p1@ceccar.ro.

Leave a Comment